Skip to content

Episode 2: Teenagevin

Vinen i mit liv
Vinen i mit liv
Episode 2: Teenagevin
Loading
/

Vi var også unge engang og alt har en start – så vi starter fra begyndelsen med vores første vinoplevelse dengang vi drak vin på SU

🍷Kristine drak som teenager Gray Fox Rosé fra Californien: en flot pink sag med smag af jordbærsaft… og jordbær-Lange Jan-slik, jordbærsoftice og lyserøde Maoam-karameller! Altså syntetisk jordbærbombe. Et forrygendene match til soft ice og Grøn Koncert.

🍷Emilie nød en saftig, sydafrikansk bøfvin fra Roodeberg- som desværre ikke længere kan fås i Danmark – men har opstøvet en i samme stil på Cabernet, Shiraz og Merlot – solbærjuice, solbærstilk, indkogt brombærmarmlade, lakrids og røg. Lav tannin og syre – ren saftevand.

Til dagens episode har vi forsøgt at opgradere vores teenagevin:

🍷Kristine har, grundet hypen om denne vintype, fundet en klassisk Provence rosé – mere sart laksefarvet end Gray Fox og en del friskere med noter af citrus, melon og tørrede urter a la timian og lakrids i eftersmagen og medium syre. Ret sofistikeret, hvis hun selv skal sige det og et flot match til en varm forårsdag og laks.

🍷Emilie – nu voksen – er gået efter det perfekte match til bøf, men denne gang en rigtig bøf og ikke en minutsteak: en Malbec med alder fra Mendoza. Skovbund, svampe og cigarkasse, svesker, tørrede morbær dominerer i næsen, men man finder også stadig friske, modne blommer. M+ syre og bløde tanniner. Fermenteret i cement og 24 mdr på fad. En voksen powervin, der kalder på en juice ribeye. Haps!

Vine i denne episode:

🍷Gray Fox Vineyards, Grenache Rosé, 2018
🍷Hardy’s, Crest Cabernet-Shiraz-Merlot, 2019
🍷Patricia Ortelli, Chateau La Calisse, 2019
🍷Finca Las Tortugas, Cadus Malbec, 2010

Skriv et svar