Vi fortsætter ufortrødent vores Giro d’Italia – og bliver på den hvide side lidt endnu – og denne gang kommer vi lidt længere rundt i støvlelandet og besøger således både forlåret (aka Toscana), baglåret (også kendt som Marche) og … skal vi sige overlåret (eller Veneto, som det kaldes i folkemunde) – på vores tour de force i de mere eller mindre obskure, italienske druesorter.
Wow, der er smæk for skillingen her! Både på kvalitet, koncentration og personlighed; fra en begyndervenlig terrassebasker over en fadbombe af dimensioner til en sprød, urtet og til tider leverpostejsduftende sag – på den virkelig gode måde.
Lyt med når vi kaster os over nogle af Italiens vistnok ældste grønne druesorter og bliv klogere på Vernaccia, Verdicchio og Garganega.
🥂 Skål – og rigtig god lyttelyst.
Vine smagt i denne episode:
🥂 Palagetto, DOCG Vernaccia di San Gimignano Riserva, Toscana, Italien, 2016
🥂 Umani Ronchi, Vecchie Vigne, DOC Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Superiore, Marche, Italien, 2018
🥂 Suavia, Soave Classico, 100 % Garganega, Veneto, Italien, 2019