Vi har endnu engang gravet dybt i skuffen efter guld til jer og selvom vi måske snakker lige lovlig meget om indian summer, synes vi stadig at dette afsnit fortjener et lyt mens vi venter på foråret…
I denne uge skal det (endnu engang, fristes man til at sige) handle om vores elskede Italien. Dog ikke med fokus på Sangiovese, Nebbiolo, Barbera eller resten af Italiens kendisdruer, som det er gjort så mange gange før. Nænej, vi giver skam vores Giro d’Italia et lille twist – støvlelandet er nemlig et sandt overflødighedshorn af lokale druesorter, som vi i denne serie af afsnit (der vil blive optaget og udgivet løbende) vil udforske nærmere.
Som på den ægte Giro d’Italia cykler vi igennem nogle af landets måske lidt mindre kendte vinregioner og smager med stor spænding og forventning på nogle af områdernes lokale – og til tider obskure – druesorter. Vi starter i Campanien, hvor der er ståpels og Vicks-frisk vind i håret for alle pengene.
🥂 Skål – og rigtig god lyttelyst.
Vine smagt i denne episode:
🍷 Donnachiara, Fiano de Avellino DOCG, Campania, Italien, 2019
🍇 Fiano
🍷 Villa Matilde, Falerno del Massico, Avallone, Italien, 2019
🍇 Falanghina
🍷 Nova Serra, Greco di Tufo DOCG, Campania, Italien, 2019
🍇 Greco